Csapatépítés, tréning

Munkatársai már hosszú ideje dolgoznak együtt, de még nem volt alkalmuk arra, hogy igazán megismerjék egymást, így a csapat nem tudott összekovácsolódni?

Vagy ezen már túl vannak, és remek közösségként az együtt végzett munkában is sikeresek, azonban tudja, hogy nem árt időről időre egy kicsit kikapcsolódniuk? Egy csapatépítő tréning elsődleges célja az, hogy fejlessze az egyént és a csapatot egyaránt; így a szórakozás mellett az alkalmazottak olyan technikákat sajátíthatnak el, melyeknek köszönhetően jobban működik majd a csapatmunka cégében. Hiszen a munkatársak szakértelme és felkészültsége önmagában sokat ér, ám ha mindezt összeadják, és egymást segítve és ösztönözve dolgoznak, sokkal nagyobb eredményeket érhetnek el. Ráadásul egy meglévő, sikeres csapatot fejleszteni és továbbképezni sokkal kevesebbe kerül, mint egy teljesen újat összetoborozni. A csapatépítő tréning során az alkalmazottak különböző gyakorlatok segítségével javíthatják az egymás közötti kommunikációt, a többiekhez való alkalmazkodási képességüket, az idejükkel való gazdálkodást, a döntéshozatal hatékonyságát, a problémamegoldó-képességüket, motivációjukat és vezetői kvalitásaikat. A munkatársak közti együttműködés hatékonysága javul, a kollégákban egységes cégkép alakul ki, melyet ezután sokkal sikeresebben kommunikálnak az ügyfelek felé is, illetve csökkenhet a dolgozók közti konfliktusok gyakorisága is.

A tréningen a résztvevők különböző feladatokat teljesítenek, akár kisebb, akár nagyobb csapatokban, vagy az egész kollektíva együtt. A gyakorlatok végrehajtását egy hozzáértő tréner segíti és irányítja. Ha csapatépítő tréninget szervez munkatársainak, biztos lehet benne, hogy valóban nagyobb hatékonyságot ér el ezután cége: a számok is önt fogják igazolni. Egy ilyen tréning megszervezése viszont nem kis munka. Mivel oldalunkat böngészi, feltehetőleg szabadtéri rendezvényben gondolkodik, ahol a helyszínt egy mobil sátor biztosítja. Ez jó döntés, hiszen a sátor mobil, bárhol könnyedén felállítható és szétbontható, a nagy melegben hűthető, így nemcsak a tűző nap, hanem a kánikula ellen is védelmet nyújt. Ráadásul, ha az A1 Rendezvénysátor Kft.-től kölcsönzi a sátrat, kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehet, melyekkel rengeteg gondot vehet le a saját válláról. Ránk bízhatja például a bebútorozást, a dekorációt, de akár a csapatépítő tréning megszervezését is. Így biztos lehet benne, hogy minden úgy fog zajlani, ahogyan eltervezte, és semmi sem hiúsítja meg a tréning sikerét.